Booking

Izmjeni / otkaži rezervaciju »

HOTEL – MUZEJ

Otprilike 1 metar debeli prednji zidovi Ville Tuttorotto nekad su bili dio zidina koje su okruživale grad Rovinj i održavale ga sigurnim od neprijatelja, dok je podrum sa svojim kriptama, sa predivno isklesanim zidovima bio korišten za proizvodnju maslinovog ulja i skrovište za ionako nedostatne količine hrane, u nadi da neće biti opljačkani od gusara koji su harali istarskim priobaljem tijekom srednjeg vijeka.

Ti nekadašnji zidovi Rovinja, a danas muzeja-hotela prekriveni su slikama i simbolima Istarske povijesti, stvarajući osjećaj putovanja kroz prošlost.

Siromaštvo i glad koje je nastavilo dominirati RovinjomIstrom i njezinim ljudima, urodilo je duhom umjetnika iz 18. stoljeća koji je ručno izradio drvenu sklupturu dobro uhranjene Madonne koja pozdravlja sve koji uđu u ovu vilu, odnosno hotel–muzej. Madonna drži predivno, okruglo i dobro uhranjeno dijete koje u jednoj ruci drži loptu a s drugom rukom pokazuje 3 prsta koji simboliziraju sreću koja bi trebala doći ujedinjenjem 3 glavne religije.

Korisnički alati

Odaberite veličinu teksta: