Booking

Izmjeni / otkaži rezervaciju »

O ROVINJU

Povijesni grad Rovinj, odsjaj petostoljetne umjetnosti i kulture, jednom davno bio je utočište za one koji su bježali od kuge i sigurna luka za očajne pomorce, te je, još od 1960-te postao savršeno ljetno odmaralište za svjetski poznate umjetnike, ljubitelje prirode, kulturiste, osobe s istančanim ukusom te sve ostale čije je srce očarao.

U samom epicentru ove predivne mletačke srednjovjekovne utvrde stoji arhitektonsko čudo rimske katedrale koja dominira ovim malim jadranskim poluotokom svojom ljepotom i sjajem. Zvonik katedrale, koji je replika Bazilike Sv. Marka u Veneciji, ponosi se (diči se) predivnim bakrenim kipom iz 18 stoljeća Sv. Eufemije – zaštitnice Rovinja. Njezino svakodnevno rotiranje prognozira vrijeme te sugerira svojim mještanima tijek njihovih dnevnih aktivnosti.

Samo šetnja Rovinjom može se nazvati putovanjem. Nebrojene male vijugave uličice uvijek će vas dovesti do Sv. Eufemije ukoliko idete uzbrdo. Kratak predah u jednoj od mnogobrojnih galerija nudi vam uz kulturno i duhovno buđenje svih osjetila dok se penjete do vrha brda s kojeg se pruža zapanjujući panoramski pogled. S vrha se vidi svih 13 otočića koji se nalaze u rovinjskom arhipelagu koji vas pozivaju na istraživanje dubokog plavetnila koje se proteže do Venecije kao i golema borova šuma koja okružuje obalu.

Korisnički alati

Odaberite veličinu teksta: